Jednoduchý čokoládový koláč 

Ingrediencie

  • 200 g tmavej čokolády s min. obsahom kakaa 65%
  • 50 g polohrubej múky
  • 120 g cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g masla
  • štipka soli  
  • Maslo a čokoládu polámanú na kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajcia, cukor a štipku soli vymiešame do penista a spojíme s mierne vychladnutou čokoládou. Múku preosejeme a opatrne zamiešame do cesta. Rúru predhrejeme na 180 °C. Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme cca. 20 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, mandľami, orieškami, horúcim ovocím alebo šľahačkou podľa chuti.                    

 Báječný čokoládový koláč

Ingrediencie

  • Na cesto - 200 g sušienok
  • 100 g masla
  • štipka mletej škorice
  • 1 vanilínový cukor
  • na čokoládovú plnku -  200 g masla
  • 220 g čokolády na varenie
  • 100 g hnedého cukru
  • 1 lyžicu maizeny
  • 1 lyžicu mletej kávy
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • Postup

    Sušienky rozmrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, škoricou a vanilínovým cukrom. Vtlačíme do formy na pečenie a zapečieme desať minút pri teplote 250 stupňov Celzia. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom vmiešame vajcia, cukor, maizenu, soľ a kávu. Zmes poriadne vyšľaháme a nalejeme na cesto. Posypeme mandľami a pečieme 20 minút pri teplote 220 stupňov Celzia. Následne posypeme cukrom a jemne zapečieme vrch, aby vznikol karamel. 

V prípade, že považujete niektoré informácie alebo oznámenia za skutočne dôležité, môžete ich v texte zvýrazniť napríklad takto.

Naši užívatelia

Tu je vhodné popísať, kto sú Vaši cieľoví užívatelia a prečo je práve tento projekt pre nich dôležitý. Dôležité je Vašich návštevníkov taktiež motivovať, aby sa na tieto stránky pravidelne vracali.

História projektu

V tejto časti môžete popísať históriu Vášho projektu a čo Vás viedlo k nápadu ho realizovať. Je vhodné sa taktiež zmieniť o dôležitých míľnikoch a poďakovať ľuďom, ktorí sa na projekte zúčastnili.