Jednoduchý čokoládový koláč
Ingrediencie
- 200 g tmavej čokolády s min. obsahom kakaa 65%
- 50 g polohrubej múky
- 120 g cukru
- 4 vajcia
- 100 g masla
- štipka soli
- Maslo a čokoládu polámanú na kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajcia, cukor a štipku soli vymiešame do penista a spojíme s mierne vychladnutou čokoládou. Múku preosejeme a opatrne zamiešame do cesta. Rúru predhrejeme na 180 °C. Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme cca. 20 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, mandľami, orieškami, horúcim ovocím alebo šľahačkou podľa chuti.
Báječný čokoládový koláč
Ingrediencie
- Na cesto - 200 g sušienok
- 100 g masla
- štipka mletej škorice
- 1 vanilínový cukor
- na čokoládovú plnku - 200 g masla
- 220 g čokolády na varenie
- 100 g hnedého cukru
- 1 lyžicu maizeny
- 1 lyžicu mletej kávy
- 100 g mandľových lupienkov
- 5 vajec
- štipka soli
-
Postup
Sušienky rozmrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, škoricou a vanilínovým cukrom. Vtlačíme do formy na pečenie a zapečieme desať minút pri teplote 250 stupňov Celzia. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom vmiešame vajcia, cukor, maizenu, soľ a kávu. Zmes poriadne vyšľaháme a nalejeme na cesto. Posypeme mandľami a pečieme 20 minút pri teplote 220 stupňov Celzia. Následne posypeme cukrom a jemne zapečieme vrch, aby vznikol karamel.
V prípade, že považujete niektoré informácie alebo oznámenia za skutočne dôležité, môžete ich v texte zvýrazniť napríklad takto.
Naši užívatelia
Tu je vhodné popísať, kto sú Vaši cieľoví užívatelia a prečo je práve tento projekt pre nich dôležitý. Dôležité je Vašich návštevníkov taktiež motivovať, aby sa na tieto stránky pravidelne vracali.
História projektu
V tejto časti môžete popísať históriu Vášho projektu a čo Vás viedlo k nápadu ho realizovať. Je vhodné sa taktiež zmieniť o dôležitých míľnikoch a poďakovať ľuďom, ktorí sa na projekte zúčastnili.